Bestrating door Botanicus Hoveniers

 

Bestrating heeft de afgelopen tijd een hele andere functie gekregen dan bijvoorbeeld 30 jaar geleden. Vroeger was de bestrating meer een mogelijkheid om met schone voeten binnnen de tuin van a naar b te komen en lag het accent meer op de beplanting. Tegenwoordig komt het accent steeds meer op de lijnen en patronen in het straatwerk te liggen.

 Soorten bestrating

Er zijn bestratingen in alle soorten, maten en kleuren. Het is soms heel moeilijk om de juiste bestrating te kiezen omdat je dan ook moet weten welke eigenschappen de stenen hebben. Wij helpen u graag in het maken van deze keuzes.

 

Het is ook belangrijk dat je een goede harde onderbaan hebt voordat je gaat straten. Op plaatsen waar auto´s komen maken we vaak een onderbaan van gebroken puin (menggranulaat) met daaroverheen nog een laag zand. U kunt er ook voor kiezen om de onderbaan te stabiliseren; dan mengen we het zand met cement. 

     Bestrating

Omdat de maten van de stenen wel eens van elkaar verschillen kun je niet alle stenen op dezelfde manier verwerken. Sommige stenen kan je "afvleien" en andere stenen moet je er stuk voor stuk met de hand instraten.

 

Door het gebruik van speciale gereedschappen en machines kunnen we elke straatklus goed en binnen zeer korte tijd klaren.